Δύο νέοι μετεωρίτες έπεσαν σε Αττική και Ιόνιο!


Δύο νέοι μετεωρίτες έπεσαν στην Ελλάδα τη νύχτα, με τον πρώτο να εντοπίζεται εντός της Αττικής και το δεύτερο στο Ιόνιο, μεταξύ της Ζακύνθου και της
Κεφαλονιάς όπου είχε πέσει και ο προηγούμενος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα τις δύο τελευταίες εβδομάδες η χώρα δέχεται μια μικρή... βροχή μετεωριτών.
Όπως είπε ο κ. Λέκκας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «ΣΚΑΙ» έχει στη διάθεσή του και ένα βίντεο από κάποιον από τους μετεωρίτες αυτούς.
Πάντως τόσο στην περίπτωση της Αττικής, όσο και στην περίπτωση του Ιονίου δεν υπήρξε αναφορά για πτώση του ουράνιου αντικειμένου στη στεριά και πιθανότατα για ακόμη μια φορά μιλάμε για πτώση σε θαλάσσιο χώρο.
Οι ειδικοί θεωρούν πως η πτώση του μετεωρίτη στην Ελλάδα δεν έχει σχέση με τον κομήτη ISOΝ θεωρώντας μάλιστα το γεγονός ως κοινότοπο συμβάν.
Αυτό όμως που δεν εξηγούν είναι για ποιο λόγο έχει παρουσιαστεί την τελευταία εβδομάδα τέτοια έξαρση φαινομένων σε όλο τον κόσμο, χωρίς να μπορούν να δώσουν μια πειστική απάντηση.
Στις 27/11 πτώση μετεωρίτη σημειώθηκε στην Αλμπέρτα του Καναδά με το φαινόμενο να γίνεται αντιληπτό Vancouver το Calgary και σε άλλες γειτονικές περιοχές. Την ίδια ημέρα στην Αυστραλία ένας άλλος μετεωρίτης αναστάτωσε πολλές περιοχές της Ωκεανίας. Η θέαση του μετεωρίτη κράτησε 9 δευτερόλεπτα με το κύριο σώμα του να είναι κόκκινης απόχρωσης και η ουρά του ώχρα κίτρινη. Ο μετεωρίτης στη συνέχεια έσπασε σε δύο κομμάτια με το μεγαλύτερο να διαλύεται σε 15 με 20 θραύσματα και το μικρότερο σε 5 με 10 σύμφωνα με αναφορές των κατοίκων.
Στις 24 Νοεμβρίου σημειώνεται  πτώση μετεωρίτη στη Γεωργία των ΗΠΑ
Στις 26 Νοεμβρίου πάλι στον Καναδά στο Κεμπέκ ένα αντικείμενο έγινε ορατό να πέφτει τρομάζοντας του κατοίκους με δυνατό θόρυβο χωρίς όμως να μπορέσει να διασταυρώσει το σημείο πτώσης του αν και σύμφωνα με τον αστρονόμο Andrew Fazekas ο θόρυβος που ακούστηκε επρόκειτο για έκρηξη που προερχόταν από μετεωρίτη.
Την ίδια ημέρα στην Καλιφόρνια το MBIQ (Meteor Bot Internet Query) εντοπίζει την πτώση και άλλου μετεωρίτη. Στις 25 Νοεμβρίου στην Οττάβα του Καναδά αυτόπτες μάρτυρες επισήμαναν φλεγόμενα κομμάτια να πέφτουν ακριβώς έξω από την πόλη.
Στις 22 Νοεμβρίου πτώση μετεωρίτη κάνει τη νύχτα μέρα για λίγα δευτερόλεπτα στην Ουκρανία, ενώ το ίδιο 24ωρο άλλα αντικείμενα έπεσαν στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ προκαλώντας την απορία ειδικών και δημοσιογράφων, χωρίς κανείς να μπορέσει να εξηγήσει την προέλευσή τους.
Οι περισσότεροι επιστήμονες μιλούν για πέτρες που πέφτουν από τον ουρανό αλλά κανείς όμως δεν δίνει μια πειστική απάντηση για την ξαφνική αύξηση των φαινομένων που ξεκίνησαν από την πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία και πιο συγκεκριμένα στο Τσελιάμπινσκ στις 15 Φεβρουαρίου.

defencenet.gr