Απαντήσεις ζητά από τον Σκοτινιώτη η ΕΣΗΕΘΣΕΕ

Να απαντήσει ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, ποιους δημοσιογράφους θεωρεί ότι «σκατολογούν», ζητά η Ένωση Συντακτών...
Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΘΣΕΕ, αναφέρει τα εξής:

«Δεν μας εκπλήσσει η ταχύτητα με την οποία απάντησε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης στην ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Δυστυχώς, όμως, δεν μας απάντησε επί της ουσίας, αφού βασικό μας αίτημα είναι να κατονομάσει τους δημοσιογράφους που «σκατολογούν» επειδή δεν πληρώνονται από τη ΔΕΥΑΜΒ.

Ας απαντήσει σ’ αυτό το κρίσιμο ερώτημα και αν πρόκειται για επαγγελματίες δημοσιογράφους θα επιληφθούν τα όργανα της Ένωσης που είναι αρμόδια για την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Τον διαβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν επίσημα όργανα στην Ένωση Συντακτών, που είναι έτοιμα να τον ακούσουν και να συζητήσουν μαζί του, αν φυσικά όσοι δημοσιογράφοι στους οποίους αναφέρεται γενικώς και αορίστως, είναι μέλη της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε.

Από εκεί και πέρα όμως, η Ένωση Συντακτών δεν μπορεί να μετατρέπεται σε κριτή απόψεων οποιουδήποτε στοχοποιεί -κατά τη δήλωση του δημάρχου- τη ΔΕΥΑΜΒ ή άλλο δημοτικό οργανισμό.

Όσο για την πρόταση του δημάρχου για διάλογο, η Ένωση Συντακτών είναι πάντοτε πρόθυμη να συζητήσει με οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο με τον πρώτο πολίτη του Βόλου.

Και δηλώνει πρόθυμη να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που προβλέπονται για την υποχρέωση των ΜΜΕ για πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών, αλλά μέχρι εκεί. Ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ πολιτικών προσώπων και ΜΜΕ δεν δικαιούται και δεν μπορεί να παίξει,
όπως ζητάει ο κ. Σκοτινιώτης.

Του ζητούμε όμως για μια ακόμη μια φορά να κατονομάσει σε ποιους αναφέρεται, χωρίς να υπεκφεύγει στην απάντησή του. Θα τον καλωσορίσουμε στην ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε χωρίς να σημειώσουμε ότι άργησε, και ας αποδίδει σε κακόβουλους δημοσιογράφους τυχόν κριτική που υφίσταται.»